Święta Wielkanocne już tuż, tuż. Oprócz sprzątania w naszych domach, wszystkim gospodyniom oraz gospodarzom pozostanie również przygotowanie tradycyjnych potraw na świąteczny stół. A jaka jest najpopularniejsza potrawa, która kojarzy nam się z Wielkanocą? Oczywiście żur!
Dzisiaj przygotujemy tą potrawę wspólnie z kucharzem Maciejem Kowalkowskim, ale na początek trochę historii kulinarnej…
Zabieramy się za przygotowania tradycyjnego postnego żurku, który będzie idealną potrawą w na wielkanocny piątek oraz sobotę…
Wracamy do przygotowywania tradycyjnej potrawy na wielkanoc, jaką jest postny żurek.
Na koniec naszego spotkania z kucharzem – Maciejem Kowalkowskim, proponujemy wszystkim gospodyniom oraz gospodarzom domowym przepis na wielkanocne jajka w nieco innym wydaniu…
Swoje umiejętności kulinarne pod okiem fachowca podnosił Paweł Stępniewski.