„Kocham jeść” – nowy projekt kulinarny startuje na Dolnym Śląsku. Jaki jest jego cel?
Kocham Jeść to nazwa projektu kulinarnego, który startuje na Dolnym Śląsku. Dzięki niemu mieszkańcy będą mogli zapoznać się z miejscową kuchnią, ale jest też drugie dno.
Mówi pomysłodawczyni akcji Magdalena Mańkowska:
Chodzi o to, aby dolnośląscy kucharze nie wyszli wyłącznie do ludzi, ale i do siebie nawzajem. Chcemy, aby poznali siebie, rozwijali się, wymieniali spostrzeżenia, dodaje Mańkowska:
Najważniejsze to mieć pomysł na restaurację. Kocham jeść to projekt, który pokaże masom zdolnych kucharzy – mówi Justyna Słupska – Kartaczowska, nazywająca sama siebie „szefą” kuchni restauracji Monopol:
Akcję „Kocham Jeść” zainauguruje pierś z kurczaka z musem z batatów i specjalnym musem kukurydzianym.