StartBez kategorii

Kucharz i kelner to zawody przyszłości!

Mówi dyrektor Zespółu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu, Małgorzata Frydel.

Nauka w szkole zawodowej to żaden wstyd. Uczniowie wrocławskiego technikum gastronomicznego mogą pochwalić się udziałem i sukcesami w zagranicznych konkursach.

W branży gastronomicznej brakuje pracowników. Szczególnie profesjonalnych kucharzy i kelnerów. Sztuki kulinarnej muszą więc uczyć zawodowcy, zaznacza Grzegorz Pomietło, szef kuchni restauracji Art Hotel.

 

Zapytaliśmy uczniów Wrocławskiego Technikum Gastronomicznego, co sądzą o pomyśle współpracy z profesjonalistami.

Szkołę na początku marca odwiedzą również przedsiębiorcy, którzy przedstawią swoje oczekiwania wobec młodych kucharzy i kelnerów. Dzięki temu zdobywana przez nich wiedza, będzie naprawdę przydatna.

foto: Paweł Jakubek, Kocham Jeść

Zostaw komentarz