Rozstrzygnięto konkurs… „Smak Dolnego Śląska”
Wybrano "Smak Dolnego Śląska". W konkursie wrocławskiego magistratu i Polskiej Akademii Smaku wyróżniono 25 z ponad 80 zgłoszonych produktów. Wśród zwycięzców znalazły się wędzony karp z Milicza, grillowane sery z Sudetów czy sok szparagowo-jabłkowy.
Grillowane sery z Sudetów, wędzony karp z Milicza, sok szparagowo-jabłkowy czy schab wolnodojrzewający – to w naszym regionie smakuje najlepiej. Rozstrzygnięto konkurs… „Smak Dolnego Śląska”. Znanego kucharza, Roberta Makłowicza, zachwyciły szczególnie dwie kategorie.
Konkurs Smak Dolnego Śląska zorganizowały wrocławski magistrat i Polska Akademia Smaku. W stawce najlepszych znalazły się m.in. wędliny Piotra Czajkowskiego.
Opowiadał producent wyróżnionych na Dolnym Śląsku wędlin.