Ostatnie pączki właśnie zostały przez nas rozdane! Pączkami częstowaliśmy także na wrocławskim rynku. Zapraszamy do małego podsumowania dzisiejszych wydarzeń.
Na początek zapytaliśmy, co to znaczy żyć jak pączek w maśle?
Według Pani Magdy jest to żyć wśród kochających i szanujących osób.
Ale jakie są najlepsze? O to zapytaliśmy naszych małych ekspertów.
Tłusty Czwartek z Radiem GRA FM. Jak wygląda ten dzień okiem piekarni.
W tłusty czwartek sprzedaż słodkości wzrasta często nawet o kilkaset procent. Co najlepiej się sprzedaje?
– mówiła Aleksandra Gul-Kępska, dyrektorka sprzedaży Piekarnia Jul-Ka.
A jak wygląda proces tworzenia pączków?
Aby powstały pączki potrzebne jest kilka godzin pracy.
Konkurencją dla pączków z piekarni i cukierni są te z supermarketów, które zachęcają niskimi cenami. Jaka jest różnica w ich wykonaniu?
Pączki nie zawsze smażono na słodko – pierwsze Polskie pączki przygotowywano na słono z dodatkiem słoniny.