Święta wielkanocne w klimacie Zero Waste! Porady i przepisy dietetyka
Nadchodzące święta będą zupełnie inne niż te, do których przyzwyczailiśmy się od lat. Dietetyk radzi abyśmy spędzili je pod hasłem Zero Waste. Epidemia koronawirusa skłoniła wiele osób do przygotowania zapasów żywności. Wykorzystajmy je podczas przygotowywania wielkanocnych potraw.
Mówi Dobry Dietetyk Dagmara Wójtowicz
Mimo wszystko, podczas nadchodzących świąt, większość z nas zje więcej niż zwykle. Zapytaliśmy o porady dotyczące doboru potraw na wielkanocne stoły. Dietetyk podkreśla, że najważniejsza będzie ilość.
Wielkanoc to także czas, gdy pozwolimy sobie na nieco więcej słodyczy. Wszystko jest dla ludzi, ale tutaj również należy zwrócić uwagę na ilość ciasta i czekolady, którą chcemy zjeść…
A czy obecny czas, gdy zdecydowana większość z nas została w domach jest dobry do rozpoczęcia diety?
Nie zapominajmy też o aktywności fizycznej. To, że zostaliśmy w domach nie musi oznaczać, że ten czas powinniśmy spędzić przed telewizorem…
Porady i przepisy wielkanocne znajdziecie : TUTAJ!