Już w piątek w Pasażu Grunwaldzkim przy Placu Grunwaldzkim 22, Popeyes otworzy swoją pierwszą restaurację w kraju. Sieć fast food serwuje jedzenie w stylu luizjańskim. Jej daniem popisowym jest kanapka z chrupiącym kurczakiem

Popeyes Famous Louisiana Chicken powstała w 1972 roku w Nowym Orleanie w Luizjanie. Marka szybko podbiła serca gości w Stanach Zjednoczonych i na całym świecie, stając się jedną z największych sieci restauracji szybkiej obsługi. Obecnie posiada prawie 4200 restauracji w ponad 30 krajach na różnych kontynentach, a jej specjalnością niezmiennie są aromatyczne, autentyczne smaki dziedzictwa Luizjany.
Z ogromnym entuzjazmem wprowadzamy tę kultową markę na polski rynek. Wierzymy, że goście pokochają wyraziste smaki Popeyes prosto z Luizjany. Popeyes swoim daniom poświęca dużo czasu i serca. Kultowy kurczak jest świeżo przygotowywany, marynowany przez co najmniej 12 godzin w aromatycznych przyprawach Cajun z Luizjany. Następnie jest ręcznie panierowany i powoli, do perfekcji smażony przy użyciu unikalnych technik. Dzięki temu każdy kęs naszego kurczaka jest chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku. Większość elementów menu Popeyes będzie dostępna w wersji łagodnej i pikantnej
– mówi Jakub Aleksandrowicz, Dyrektor Marketingu Popeyes CEE.

Najbardziej rozpoznawalna jest Chicken Sandwich; kanapka, która szturmem podbiła świat od chwili wprowadzenia jej do menu. W Stanach Zjednoczonych ludzie ustawiali się w kilometrowych kolejkach, aby jej spróbować. Internet oszalał na jej punkcie, a filmy z wizyt w Popeyes® zdobyły miliony wyświetleń. Od tego czasu popularność Popeyes tylko rośnie, także wśród szefów kuchni i celebrytów. Mamy nadzieję, że Polacy również oszaleją na jej punkcie
– dodaje Aleksandrowicz.
Nowa sieć fast food zadebiutuje już w tym tygodniu, otwarcie zaplanowano na piątek (7 lipca).
